Nya medarbetare inför sommaren 2022

Nu är rekryteringen inför årets säsong avslutad och Boreal Partner är glada att välkomna 7 st Skogsrådgivare i vårt team. Teamet består uteslutande av skogligt studerande; jägmästare, skogstekniker och skogliga kandidater. Teamet är utspridda i 3 län, Västernorrland, Västerbotten och Jämtland.

"Vi har en bra geografisk allokering av våra kompetenta Skogsrådgivare som definitivt kommer leverera kundnytta " -säger en övertygad Carl Lindmark, VD och grundare.

Förvånande är det stora söktrycket av tjejer men också sökande från olika delar av landet som såg möjligheter med en säsong i Norrland.

"Det är roligt att se att det var många tjejer som sökte, vilket också avspeglas på könsfördelning på de antagna. 5 st tjejer och 2 st killar utgör en ovanlig könsfördelning i branschen, vilket vi ser som en styrka och ett smash-läge för tjejer i skogen!" - fortsätter Carl

Rekryteringen har varit en lång process som avslutades i slutet på Mars. Ett 30-tal ansökningar har bearbetats och sållats ned till nu 7 st definitiva.

"Det är många ansökningar och intervjuer för ett ungt företag som Boreal Partner, det tar massor av tid. Samtidigt är det en känslomässig bergodalbana att hitta rätt folk, alla är så himla trevliga, men man måste se till kompetens och potential." - konstaterar Carl

Nu är förberedelserna i full gång inför fält säsongen och en som är extra laddad är produktionsledare Ylva Kungsman som jobbade hos oss redan förra sommaren.

”Det känns jättekul att rekryteringen gått så bra, lite över förväntan. Jag trodde nog att konkurrensen från de större skogsbolagen skulle märkas tydligare. Jag tror och hoppas, att de som sökt sig till oss har varit lite nyfikna på vad vi som mindre företag har att erbjuda och de känner att de får chans att påverka och utvecklas hos oss.” -säger Ylva

På frågan vad hon ser mest framemot nu efter avslutad rekrytering så svarar hon snabbt: ”Att få träffa kollegorna och komma ut i fält! ”Hon tillägger att hon även ser framemot att ta med sin 10 veckor gamla valp uti skogen, men den kommer förmodligen spendera mestadels av tiden i ryggsäcken.

Under rubriken "Om Oss" kommer mer info om respektive, samt bild komma i en snar framtid.